facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 27-28

Nya Viddlafilmer för lata sommarkvällar

Pans labyrint utspelar sig under spanska inbördeskriget. Den unga Olivia flyr den hårda verkligheten och upptäcker en mystisk labyrint där hon ställs inför tre farliga test för att avslöja hennes sanna öde i Guillermo del Toros klassiska oscarsnominerade film.

Den hyllade romska jazzmusikern Django Reinhardt tvingas lämna Paris och karriären bakom sig när den tyska ockupationsmakten hotar hans liv i verklighetsbaserade dramat Django.

Efter många år tillsammans har Victor och Marianne glidit isär. Victor drömmer sig tillbaka till tiden när deras kärlek var ny och blomstrande, och Marianne är trött på att hennes man lever i det förgångna. Men en dag får Victor möjligheten att återuppleva dagen när de båda träffades. La belle époque är en hjärtevärmande film om tvåsamhet.

Dokumentärfilmen Hamada berättar historien om sahrawifolket som levt i ett flyktingläger i Saharaöknen i fyrtio år. Vi får se vardagen och drömmarna hos en grupp ungdomar som försöker skapa en normal tillvaro i en osäker situation i ett mellanrum bland sanddynorna.

I familjefilmen Småkryp 2 – Äventyr i Karibien råkar en liten nyckelpiga av misstag hamna i en kartong som skickas till Karibien och hans föräldrar måste samla ihop sina vänner och bege sig ut på äventyr för att hitta sin son igen.

Benjamin drömmer om att bli en riktig äventyrare, men har bara en rad misslyckade skattjakter bakom sig. Han bjuder med sig flickvännen Jenny på en semesterresa till Mallorca med den egentliga avsikten att hitta en legendarisk dolk, och snart befinner de sig på ett farligt äventyr som går bortom Benjamins vildaste fantasier i norska äventyrsfilmen Benjamin Falck and the Ghost Dagger.

Publicerad: 2020-07-01   Senast uppdaterad: 2020-07-01


Feedback