facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 47-48

Res jorden runt med Viddla utan att lämna soffan

Den här veckans nya titlar tar oss med till så vitt skilda platser som Nordpolen, England, amerikanska landsbygden, Frankrike och Italien. Vi får till och med följa med på en flygande matta!

I filmen Helan & Halvan får vi följa den kända komiska duon mot slutet av deras karriär. De är äldre, inte lika efterfrågade längre och plägas av sjukdom. Men tillsammans ger de sig ut på ytterligare en turné, den som kom att bli deras sista.

Mads Mikkelsen spelar den ensamma överlevande efter en flygplanskrasch nära Nordpolen i dramat Arctic. Genom en noggrann daglig rutin lyckas han hålla sig vid liv i det karga landskapet, men en dag inträffar något som tvingar honom att ta ett svårt beslut som kan kosta honom livet.

Den animerade familjefilmen Hodjas flygande matta handlar om unge Hodjas som får låna en magisk, flygande matta av sin granne. Han ger sig ut på äventyr till den stora staden där han hittar nya vänner, men snart får sultanen som styr över staden höra talas om hans flygande matta och vill till varje pris ha den.

Lönnmördarna Eli och Charlie Sisters har ett rykte om sig att vara iskalla och skjutglada i 1850-talets laglösa amerikanska landsbygd. De börjar bli äldre och funderar på att dra sig tillbaka till ett lugnare liv, men först måste de göra ett sista uppdrag. Westerndramat The Sisters Brothers är baserat på Patrick DeWitt's roman med samma namn.

Guldpalmennominerade Dubbelt begär är berättelsen om Chloé som förälskar sig i sin psykoterapeut efter att han behandlat henne för depression. De inleder ett förhållande, men han som varit kärleksfull och ömsint tidigare börjar nu visa upp en helt ny sida. Filmen är baserad på Tvillingliv av Joyce Carol Oates.

I filmen Nostalgia reser en rysk poet till Italien för att söka inspiration. När han träffar en djup religiös man som alla säger är galen leder det till att han själv börjar se sitt liv med nya ögon. Nostaglia belönades med hela tre priser vid filmfestivalen i Cannes.

Publicerad: 2020-11-18   Senast uppdaterad: 2020-11-18


Feedback