facebook
Article image

Vetlanda bibliotek tipsar

Vetlanda bibliotek startar 2021 med att lyfta fram några mycket sevärda dokumentärer

I 20.000 Days on Earth tecknas en dag i musikern Nick Caves liv. Vi får glimtar från analysfåtöljen och tillbakablickande samtal med personer runt Nick Cave. Gripande och vackert om en artist som gått sin egen väg.

White Riot - Regissören Rubika Shah presenterar den framväxande punkrörelsen och deras motstånd mot fascismen genom musiken. En dagsaktuell dokumentär laddad med punkrock av Steel Pulse, Sham 69 och The Clash.

I The Wolfpack växer sex bröder upp i en lägenhet i New York isolerade från omvärlden. De skapar sitt eget uttryck genom filmer och Tarantino är deras husgud. En dag sticker äldsta brodern ut i stadens vimmel när fadern är ute på ett ärende...

Får ett konstverk uttrycka vad som helst och vad är det egentligen värt? De och många fler frågor undersöker regissören Marco Proserpio i The Man Who Stole Banksy. Den världskända gatukonstnären Banksy målade 2007 politiska motiv på muren som löper genom Betlehem i Palestina. Men konstverket stals och såldes dyrt på ebay. Fascinerande kring en konstnärs verk. Banksys identitet har jagats i 30 år utan att avslöjas.

Dessa och ytterligare nio fantastiska dokumentärer vill vi lyfta fram.
 

Personalen på Vetlanda bibliotek

Publicerad: 2021-01-07   Senast uppdaterad: 2021-01-07


Feedback