facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 11-12

Från relationsdrama i Toscana till prisbelönta krigsskildringar bland veckans nya Viddla-titlar!

En brittisk författare och en fransk konsthandlare spenderar en dag tillsammans i vackra Toscana, men deras relation är inte vad den först verkar vara i mångfaldigt prisbelönta Abbas Kiarostamis romantiska drama Möte i Toscana.

I koreanska 71 : Into the Fire måste en liten grupp med dåligt förberedda soldater hålla linjen mot den nordkoreanska armén på frammarsch i en film som uppmärksammats för sin brutala och avromantiserade skildring av krig.

Ståuppkomikern Astrid har en framgångsrik karriär, ett lyckligt äktenskap och är gravid med familjens andra barn när hon får det chockartade beskedet att barnet hon bär på kommer att födas med grava funktionshinder. Med ont om tid måste Astrid och hennes man nu ställa sig frågan hur man kan besluta över vilket liv som är värt att leva i tyska dramat 24 veckor.

När 11-åriga Mias familj flyttar till Sydafrika för att driva en farm och föda upp lejon får hon en vit lejonunge att ta hand om för att hon ska känna sig hemma i det nya landet. Men när Mia förstår vad hennes far har för planer för hennes älskade vän försöker hon rädda honom genom att fly ut i vildmarken i familjefilmen Mia och det vita lejonet.

I det tvåfaldigt Golden Globe-vinnande krigsdramat Flykten från Sobibor berättas den skakande historien om en planerad flykt från ett av andra världskrigets värsta koncentrationsläger där människor tvingades till hårt arbete eller mötte döden i gaskammarna.

Filmen Vault bygger på den verkliga berättelsen om en grupp småkriminella som beslutar sig för att genomföra en av de störta stötarna i USA:s historia - de ska råna maffians inofficiella bank i Rhodes Island på mer än 30 miljoner dollar.

Publicerad: 2021-03-18   Senast uppdaterad: 2021-03-18


Feedback