facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 15

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Rush (2013)
Baserad på verkliga händelser under Formel 1-världens guldålder på 70-talet, följer vi de två förarna James Hunt och Niki Lauda som utvecklar en sällan skådad rivalitet mellan varandra. Filmen är lika fartfylld som ämnet den skildrar och rollbesättningen är minst sagt imponerande. Chris Hemsworth är fantastisk i rollen som Hunt och Daniel Brühl tar inte ett felsteg i rollen som Lauda.

Southpaw (2015)
Boxaren Billy Hope är på toppen av världen – han är regerande världsmästare och till synes oövervinnerlig i ringen, men när verkligheten knackar på dörren med en tragisk olycka raseras hela hans värld. I filmen får vi sedan se Hope kämpa för att ta sig upp på fötter igen och ta sig tillbaka in i boxningens värld.

Flykten till framtiden (2016)
En ung man på 70-talet får veta att han inte har långt kvar att leva på grund av en hjärtsjukdom. I all förtvivlan uppenbarar sig en annorlunda möjlighet för honom – en tunnelbanevagn som tar honom hela vägen till 2016 och en tid där hans hjärtfel inte längre är obotligt. Det hör inte till vanligheterna med svensk film som inkluderar tidsresor, vilket gör Flykten till framtiden till en uppfriskande historia som även innehåller en hel del skratt strösslade med nostalgi.

It Comes at Night (2017)
Världen har blivit en mörk och oförlåtlig plats, terroriserad av mystiska varelser. I ett avlägset hem djupt inne i skogen kämpar en familj för sin överlevnad med hjälp av nitisk disciplin. Men en dag knackar det på dörren. It Comes at Night är en lysande rysare med en magnetisk Joel Edgerton i huvudrollen. Se denna om du inte gjort ännu!


Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-04-16   Senast uppdaterad: 2021-04-16


Feedback