facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 16

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Babadook (2014)
En mystisk barnbok dyker upp i bokhyllan hos en änka och hennes 6-åriga son. Den kusliga bokens inträde i deras liv blir starten på en obehaglig berättelse där innehåll från boken gör sig påmind i deras verkliga liv och fyller dem med en växande paranoia. Babadook var en frisk fläkt inom skräckgenren när den kom ut 2014, och har du inte hunnit se den ännu så är den helt klart värd din tid.

The Nice Guys (2015)
En omaka detektivduo i 70-talets Los Angeles utreder en försvunnen flicka och mordet på en porrstjärna. Med framför allt seriösa filmer i bagaget får vi här se tungviktarna Ryan Gosling och Russell Crowe glänsa i en störtskön komedi. Men misstolka oss rätt: detta är fortfarande en blodig saga!

Eye in the Sky (2015)
Under ett uppdrag i Kenya öppnar sig möjligheten att stoppa en grupp självmordsbombare med hjälp av en drönarmissil, men närvaron av civila gör att det inte är ett självklart lösning. Beslutet som fattas kommer att visa sig få politiska konsekvenser på en storskalig nivå.

Nightcrawler (2014)
I en nyhetsbransch som i allt högre utsträckning kretsar kring att rapportera så uppseendeväckande händelser som möjligt, så snabbt som möjligt, börjar en journalist gradvis tumma på sin roll som passivt åskådande reporter. I sin desperata jakt på nyheter börjar han skapa dem på egen hand. Jake Gyllenhaal står för en imponerande skådespelarinsats och det går inte en minut utan att man sitter som på nålar. Effektivt utmanar filmen tittarens syn på vad vi förväntar oss av en huvudkaraktär.


Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-04-23   Senast uppdaterad: 2021-04-23


Feedback