facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 35-36

En fin animerad film och klassisk spagettiwestern finns med bland två av veckans nya filmer.

Nybörjardetektiven Nelly Maloye möter 1956 Simon Picard som är en ambitiös forskningsassistent. Tillsammans ger de sig ut på ett vilt äventyr för att bevisa att Snömonstret faktiskt finns därute i den animerade filmen Mission Kathmandu!

The Last Full Measure är den sanna historien om Vietnamkrigshjälten William H. Pitsenbarger, en fallskärmssoldat och sjukvårdare, som räddade över sextio män i den amerikanska arméns första infanteridivision innan han gjorde den ultimata uppoffringen i ett av krigets blodigaste slag. 

Escape from Pretoria är den sanna historien om de sydafrikanska politiska fångarna Tim Jenkin (Daniel Radcliffe) och Stephen Lee (Daniel Webber). Två apartheidmotståndare dömda för att tillsammans med andra fångar ha spridit flygblad om förbjudna organisationer.

Den före detta gängmedlemmen Danny beslutar sig i Watch the sunset för att han vill lämna sitt gamla liv bakom sig och söker upp den familj som han tappat kontakten med under sitt kriminella liv. Regissörerna Tristan Barr och Michael Gosden lät skådespelarna repetera filmen under flera veckor innan de till slut spelade in hela i en enda tagning i denna actionfyllda och lovordade lågbudgetfilm som belönades med publikens pris på Brisbane International Film Festival.

Den gripande berättelsen om den föräldralöse pojken Oliver Twist är en klassiker skriven av Charles Dickens. Här i en fantastiskt och hyllad filmatisering från 1948. Oliver växer upp på ett barnhem, men bli utkastad och hamnar istället hos den elake Fagin och hans medhjälpare i denna fina filmatisering från 1948.

Västerns värsta vildhjärnor rider tillsammans igen i Trinity is Still My Name. Denna gång som hemliga poliser med uppdraget att få fast ett stort gäng med smugglande banditer. Givetvis är de ute efter att behålla hela förmögenheten själva. Detta är äkta spaghettiwestern med Terence Hill och Enzo Barboni i huvudrollerna.

Publicerad: 2021-09-02   Senast uppdaterad: 2021-09-02


Feedback