facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 1-2

Årets första torsdagspremiär på Viddla erbjuder action, drama, science fiction, skräckkomedi och mycket mer.

Instinct är en psykologisk thriller som kretsar kring psykologen Nicoline som arbetar på en kriminalvårdsanstalt. Där möter hon Idris som behandlas för sitt förflutna som sexualförbrytare. Trots att Idris är på väg att få sin första permission misstror Nicoline honom och försöker hålla kvar Idris på anstalten. Med hjälp av sin manipulativa personlighet får han Nicoline att bli förälskad i honom.

På St Sebastians läroverk för män där homosexualitet är normen kretsar både undervisningen och den sociala tillvaron kring manlig sexualitet. Magisterns hemliga relation med studenten Charles ställs på sin spets när traumatiska och homofobiska minnen gör sig påminda. I Magisterlekarna står maktspel, hierarkier i skolmiljöer och manlig sexualitet i centrum.

När Jakes dotters älskade android-bror Yang går sönder och han måste ge sig ut för att söka efter en reparatör, drabbas han själv plötsligt av insikten att livet tycks ha gått honom förbi. Men kan han överbrygga distansen till sin familj och kompensera för all den tid som flytt? Colin Farrell spelar rollen som Jake i science fiction-dramat After Yang, regisserat av Kogonada.

Den brittiske regissören Peter Stricklands skräckkomedi Flux gourmet utspelar sig på ett konstinstitut som ägnar sig åt udda kulinariska föreställningar om matsmältning – som till exempel att utvinna störande ljud från olika livsmedel. Performancekonstnärerna i kollektivet och deras experimentella aktiviteter, maktkamper och vendettor dokumenteras av den utomstående journalisten Stones som dock snart blir mer och mer involverad i de underliga experimenten.

Efter ett missförstånd hamnar Slevin mitt i ett krig mellan två av den undre världens största brottslingar. Han övervakas av både polis och den ökände yrkesmördaren Goodkat. Lucky Number Slevin är en amerikansk-tysk thriller med bland annat Josh Hartnett och Bruce Willis i rollerna.

När Edmond Murray är ute och kör får han ett samtal från sin före detta fru. Deras 7-årige son har försvunnit från en campingplats. Efter polisens undersökningar framkommer det att sonen har kidnappats. Och Edmond blir så småningom tvungen att själv ta reda på vad som har hänt och varför i filmen, My Son.

Publicerad: 2023-01-04   Senast uppdaterad: 2023-01-04


Feedback