facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 11-12

Vårmys med familjefilmer och gripande drama i veckans filmpremiärer. En av filmerna är verklighetsbaserade Our friend där ett par får nyheten om att en av dem bara har sex månader kvar att leva, då deras vän flyttar in för att stötta dem.

I Björnen förlorar en björnunge sin mamma och fäster sig då vid en björnhanne. Deras vänskap växer samtidigt som de måste fly från björnjägare. Filmen är en skildring av vilda djurs kamp för överlevnad och deras kärlek gentemot varandra.

I dokumentären Beyond the Wasteland får vi möta fansen vars liv har förändrats av filmserien Mad Max. Dokumentären följer även skådespelaren Bertrand Cadart som reser till en av inspelningsplatserna samtidigt som han kämpar med en cancerdiagnos.

I familjefilmen Emily och den magiska resan får vi följa Emily som hittar en sagobok som visar sig vara en portal till den magiska världen Faunutland. I Faunutland håller mörka krafter på att ta över och Emily tvingas ge sig ut på ett äventyr i sagornas värld. 

I Saint-Narcisse är Dominic är precis som i mytens Narcissus besatt av sin egen skönhet. När han nås av beskedet att hans mamma, som påståtts ha varit död sedan länge kanske fortfarande är i livet, ger han sig av på en resa genom skogarna utanför Quebec för att söka efter henne.

Vortex kämpar ett äldre par sig igenom de kringskurna dagarna i Paris, när en av dem drabbas av demens. En gång var hon psykolog men nu börjar hennes sinne långsamt fragmenteras. Hennes make varken kan eller kanske vill se hur illa ställt det börjar bli med hans älskade.

De förbannade åren 2 är fortsättningen på filmen om familjen Skov under den tyska ockupationen av Danmark under andra världskriget. Året är 1943 och sonen Aksel har anslutit sig till motståndsrörelsen. Pappa Karl har problem med relationen med Eva, som alltid haft problem med makens samarbete med ockupationsmakten.

The Phantom of the Open är en dramakomedi om att följa sina drömmar oavsett om man har förutsättningarna till det eller inte. Maurice Flitcroft vågar tro på sig själv och ger sig på att tävla mot proffsgolfens toppskikt trots att han är en riktig novis.

När Matthew och Nicole får chockerande nyheter om att Nicole endast har sex månader kvar att leva flyttar deras kompis Dane in för att stötta dem. Detta påverkar dem mer än de någonsin hade kunnat ana. Our friend är baserad på en sann historia.

Publicerad: 2023-03-16   Senast uppdaterad: 2023-03-16


Feedback