facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 3-4

Den bhutanska filmen Skolan vid världens ände nominerades till priset för bästa internationella långfilm vid Oscarsgalan 2022 och är en av veckans sex nya Viddlafilmer.

I Karsten och Petra blir bästa vänner träffar Petra Karsten på sitt dagis. Karsten är nervös över att börja på ett nytt dagis, men allt blir bättre när han träffar Petra. Deras gosedjur blir även vänner, men när gosedjuret Kanin försvinner måste de försöka hitta gosedjuret.

Operation Mörkerman är ett spännande mysterium för hela familjen! När Oliver upptäcker mystiska hål i marken vill han ta reda på vem som ligger bakom det. Tillsammans med sin detektivkompis Tiril försöker de hitta den skyldiga.

I Marc Mundens filmversion av Frances Hodgson Burnetts klassiska barnbok Den hemliga trädgården spelar bland andra Dixie Egerickx, Colin Firth och Julie Walters. Föräldralösa Mary skickas från Indien till sin morbror i England för att bo på hans herrgård. Tillsammans med kusinen Colin utforskar hon en hemlig och magisk trädgård, undangömd på godsets ägor.

Den bhutanska filmen Skolan vid världens ände nominerades till priset för bästa internationella långfilm vid Oscarsgalan 2022. Till den mycket avlägset belägna skolan i Lunana i Bhutan skickas den unge läraren Ugyen Dorji, motvilligt. Egentligen vill han bli popstjärna – hur ska det nu bli med den drömmen?

Den flerfaldigt prisbelönta filmen En vacker dag … handlar om Sandra som bor med sin 8-åriga dotter. Hennes far är en filosofiprofessor vars minne, syn och självständighet försvinner allt mer. Sandra träffar på en gammal vän och en gnista tänds mellan dem. Då väljer hon att sätta passionen före alla måsten i livet.

I Världens bästa chef styr Blanco sitt framgångsrika företag med ett stort leende. Han drar sig inte för att använda slitna begrepp för att förstärka den familjära känslan på företaget. Men bakom den där ytan finns något annat. Filmen nominerades till så många som tjugo olika priser på Goya-galan och vann sex av dem.

Publicerad: 2024-01-18   Senast uppdaterad: 2024-01-18


Feedback