facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 9-10

Den 15 april 2019 brann ett av Paris historiska landmärken och sevärdheter, katedralen Notre-Dame. Filmen Notre-Dame brinner som skildrar händelserna denna kväll och människorna bakom insatsen är en de nya Viddlafilmerna denna vecka.

De två bästa vännerna Karsten och Petra tar med sig sina gosedjur och reser med Petras mamma och morfar till Sydafrika. Under en safari hittar de lejonungen Leo som har blivit av med sin mamma – kan de hitta henne? Karsten och Petra på safari är en äventyrsfilm för hela familjen, baserad på Tor Åge Bringsværds böcker.

På kvällen måndagen den 15 april 2019 brann ett av Paris historiska landmärken och sevärdheter, katedralen Notre-Dame. Filmen Notre-Dame brinner skildrar händelserna denna kväll och människorna bakom insatsen att släcka branden under svåra omständigheter orsakade av bland annat missförstånd, trafikstockningar och allmän panik.

I Operation Mumie inträffar flera oförklarliga olyckor som drabbar de som arbetar på museet samtidigt som en egyptisk utställning kommer till Elvestad. Ryktet går att det är Tutankhamons förbannelse som är orsaken. Men kan det verkligen vara den gamla myten som är anledningen till de mystiska olyckorna? Det blir ett fall för dubbeldeckarna Tiril och Oliver tillsammans med spårhunden Åtto.

Medusa Deluxe skildrar en stor frisörtävling där ett förmodat mord rör till det bland stylisterna vars främsta fokus är lyx och överflöd. Mordutredningen bland de excentriska personligheterna är upplagd för allt annat än succé …

Nam June Paik: Videokonstens fader följer konstnären Nam June Paik och hans väg till att bli den första videokonstnären. Vi får ta del av både Nam June Paik som person och hans konstnärskap där teknologin spelar en central roll.

I dokumentären Once Upon a Time in Uganda skildras vänskapen mellan en byggnadsarbetare i Uganda och en filmnörd och hur de tillsammans skapar en film som blir viral. Utan budget men med ett stort filmintresse lyckas de nå sina drömmar och blir kända som "Afrikas Tarantino".

Publicerad: 2024-02-29   Senast uppdaterad: 2024-02-29


Feedback