facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 14

Som alltid på torsdagar – nya filmer i Viddla!

Dokumentärfilmen Bombshell berättar historien om uppfinnaren Hedy Lamarr som gjorde revolutionerande upptäckter inom trådlös kommunikation, vilket la grunden till saker som wi-fi, bluetooth och GPS. Hennes eftermäle kom dock i stort att begränsas till hennes liv som Hollywoodstjärna. Här får vi en inblick i hennes liv och verk som kom att förändra alla våras sätt att leva.

Några andra som har behövt förändra sitt levnadssätt är medlemmarna i gruppen RBSS. Tillsammans kämpar de för att synliggöra de hemska dåd som IS utsätter befolkningen i Syrien för. De lever under ständigt hot men vet att historien måste ut. City of Ghosts, dokumentären som följer deras arbete, har vunnit otaliga priser, bl.a. det stora jurypriset vid Sundance filmfestival.

För de små filmtittarna bjuder vi på Trollvinter i Mumindalen där man får möta de bekanta små mumintrollen röstsatta av bl.a. Stellan Skarsgård, Bill Skarsgård och Alicia Vikander. För fler svenska röster ser man förslagsvis på någon av klassikerna från Ingmar Bergman, t.ex. Ansiktet eller En passion.

Publicerad: 2018-04-05   Senast uppdaterad: 2018-04-05


Feedback