facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 9-10

Nya filmer att upptäcka bland veckans Viddlapremiärer – mycket nöje!

Café de Flore är en skildring om att offra allt, om den euforiska, uppslukande, tragiska, ungdomliga och tidlösa kärleken. Filmen berättas via två parallella spår där vi följer mamman till ett barn med downs syndrom i 60-talets Paris och en berömd DJ i dagens Montreal.  

I uppföljaren till José Padilhas prisbelönta film Tropa de Elite fortsätter berättelsen om Brasiliens grova kriminalitet och den specialutbildade polisstyrka som används för att med alla medel stoppa brottslingarna. Men den här gången finns de grövsta brottslingarna bland politiker och högt upp i poliskåren i Tropa de Elite 2.

I koreanska hämndthrillern I saw the Devil faller den hemliga agenten Kims gravida flickvän offer för en brutal seriemördare och Kim bestämmer sig för att själv söka upp de misstänkta förövarna i jakten på hämnd. Filmen fick stor uppmärksamhet i Sydkorea och världen över när regissören tvingades klippa om de mest våldsamma scenerna för att få ge ut den.

Den biografiska långfilmen Control skildrar brittiska bandet Joy Divisions sångare Ian Curtis och hans korta, tragiska liv. Trots bandets framgångar plågades Curtis av depression, svår epilepsi och skuldkänslor mot sin fru som han svikit upprepade gånger. Kända musikfotografen Anton Corbijn har regisserat denna poetiska, svartvita skildring.

Flerfaldiga Amandaprisvinnaren Flykten från Bastöy är den verklighetsbaserade dramathrillern om en grupp ungdomsbrottslingar på en ökänd uppfostringsanstalt på ön Bastöy i Oslofjorden. 1915 genomfördes ett flyktförsök som ledde till att militären sattes in för att hindra pojkarna att fly. Stellan Skarsgård spelar rollen som föreståndare för anstalten.

I Cell 211 får den nyanställda fängelsevakten Juan Oliver en rundvandring när han råkar ut för en olycka som slår honom medvetslös. När han vaknar upp igen har fångarna tagit över fängelset och han är ensam vakt kvar. Han tar ett snabbt beslut om att rädda sitt liv genom att låtsas vara en av fångarna, och nu befinner han sig mitt i ett svårt spel med livet som insats i detta prisade actiondrama.

Publicerad: 2021-03-03   Senast uppdaterad: 2021-03-03


Feedback