facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 36

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Léon (1994)
Yrkesmördaren Léon tar motvilligt hand om en 12-årig flicka efter att hennes familj mördas. Ett starkt band bildas mellan den omaka duon och Léon tar sig an den unga flickan som sin protegé, för att lära henne hantverket av en professionell mördare. I filmen ser vi Natalie Portman i hennes långfilmsdebut. Hon spelar mot bland andra Jean Reno och Gary Oldman.

O Brother, Where Art Thou? (2000)
Tre straffångar på rymmen försöker komma tillbaka hem till sina familjer, samtidigt som de vill hitta det byte som en av dem påstår sig ha gömt efter sin senaste kupp. På den långa färden genom den amerikanska södern upplever de sitt livs äventyr, och de möter många färgstarka personligheter som sätter hela deras uppfinningsrikedom på prov.

Drive (2011)
En tystlåten och mystisk stuntförare i Los Angeles utnyttjar sina kunskaper bakom ratten genom att extraknäcka som förare i den kriminella världen. Efter att han börjar intressera sig för sin granne lyckas han så småningom om reta några av stadens farligaste individer. I huvudrollerna ser vi Ryan Gosling och Carey Mulligan. Filmen är regisserad av danske Nicolas Winding Refn. 

District 9 (2009)
Ett utomjordiskt folk har tagit sig till jorden och tvingas leva avskiljt under hård bevakning i ett slumområde. En tjänsteman får i uppdrag att kommunicera till den utomjordiska rasen att de ska förflyttas, men exponeras för en biokemisk vätska som får honom att börja mutera. Plötsligt behandlas han i mångt och mycket som utomjordingarna och en empati mellan honom och dem växer sig allt starkare. 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-09-08   Senast uppdaterad: 2021-09-08


Feedback