facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 37

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp.

 

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

John Wick (2014)

Den före detta lönnmördaren John Wick kommer tillbaka från pensionen för att ge sig efter de gangsters som haft ihjäl hans hund. Startskottet på den hyllade filmserien med Keanu Reeves i spetsen. Denna egendomliga Hollywoodstjärna misslyckas inte med att underhålla. Som bonus spelar ingen mindre än svenske Michael Nyqvist filmens skurk.


Sin City (2005)

Här vävs våldsamma berättelser om brott och korruption i den råa staden Basin City samman. Filmen, som mestadels spelats in i regissören Robert Rodriguez garage-studio, är en av visuellt bländande upplevelse och en av 2000-talets mest hyllade actionfilmer. Stjärnspäckad rollista med namn som Bruce Willis, Clive Owen och Jessica Alba.
 

Rocky (1976)

Klubboxaren Rocky Balboa får plötsligt det ovanliga erbjudandet att möta den regerande världsmästaren Apollo Creed i en uppvisningsmatch. En chans han måste ta vara på. Den första delen i Sylvester Stallones stora filmtestamente, som han både skrivit och regisserat samt spelat huvudrollen i. Vann Oscar för Bästa film.
 

Det femte elementet (1997)

I detta fantasy-epos av Luc Besson följer vi en framtida taxichaufför som ofrivilligt dras in i en jakt på ett mytomspunnet kosmiskt vapen för att kunna behålla intergalaktisk fred. Nittiotalsklassiker som frontas av Bruce Willis, Gary Oldman och Resident Evil-stjärnan Milla Jovovich.
 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

 

 

Publicerad: 2021-09-16   Senast uppdaterad: 2021-09-16


Feedback