facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 42

Äntligen torsdag och nya filmer i Viddla

I veckans filmsläpp får vi se ett välbekant ansikte, vi har nämligen flera filmer med Alfons Åberg att visa er. Varje film innehåller fyra berättelser där vi får följa med Alfons, pappa och kompisarna på en massa vardagliga äventyr.

Dessutom har vi ett par filmer som bygger på två författares alter ego. I Factotum är det Charles Bukowskis alter ego Henry Chinaskis historia vi tar del av, en man som lever på gränsen, en författare som är villig att riskera allt för att vara säker på att hans liv är poesi. I The rum diary är det Hunter S Thompsons alter ego journalisten Paul Kemp. Inspirationen till den självbiografiska och alkoholromantiska boken hämtade Thompson från sina egna upplevelser som journalist i Puerto Rico på 1960-talet.

I den prisbelönta dokumentären Brimstone & Glory befinner vi oss i Tultepec i Mexiko. Varje år firar de San Juan de Dios, fyrverkeriernas skyddshelgon, med en tio dagar lång festival. Till festivalen har stadens invånare byggt enorma modelltjurar i papier-maché som exploderar i fyrverkerier och färgsprakande pyroteknik.

Lite smått och gott från veckans Viddlasläpp, trevlig filmstund!

Publicerad: 2018-10-18   Senast uppdaterad: 2018-10-18


Feedback