facebook
Article image

Filmfestivalen i Cannes 2020

Cannes 2020 blir Marché du Film Online

Filmfestivalen i Cannes har varit en återkommande höjdpunkt för filmentusiaster i över 70 år. Länge tvekade arrangörerna inför upplägget av årets festival på grund av nedstängningar och reseförbud, men nu har beslutet tagits: det blir en digital filmfestival 2020. Marché du Film Online kommer att gå av stapeln den 22 till den 26 juni och består av virtuella bås och paviljonger för filmagenter och säljare, videomöten och strömmade filmer. Generaldirektören för festivalen, Thierry Frémaux, säger:
“Vi kommer inte ersätta upplevelsen av festivalen i Cannes med Marché du Film Online, men vi återskapar delar av dess essens genom att erbjuda professionen en effektiv och modern plattform för att strömma filmer, köpa dem, finansiera projekt och möta partners”. 

Vid den här tiden på året brukar vi lyfta tidigare uppmärksammade filmer från Festivalen i Cannes, och även i år har vi tagit fram ett urval av hyllade och prisade filmer att njuta av i väntan på att årets vinnare tillkännages. Varför inte anordna en egen filmfestival hemma? Välj ut ett par filmer, poppa popcorn och väck upp din inre filmkännare!

Publicerad: 2020-05-11   Senast uppdaterad: 2020-05-11


Feedback